Escoltar

Arxiu

L'exposició «40 anys, quaranta poetes, XL artistes» arriba a Alacant

(40 Anys)

La mostra uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics. Es podrà visitar del 6 de març al 14 d’abril a la Universitat d’Alacant.

Inauguració
Dia: dimecres, 6 de març de 2019
Lloc: Sala AIFOS de la Universitat d’Alacant 

La mostra es podrà visitar del 6 de març al 14 d’abril de 2019 a la Sala AIFOS de l’Universitat d’Alacant (edifici de Filosofia i Lletres C, planta baixa. Cra. Sant Vicent, s/n).

L'exposició, comissariada per Antoni Torres Martorell, neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, ensenyament, recerca i cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, setze dels quals són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment gràcies a l’aportació d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària. 

Data de l'esdeveniment: 06/03/2019

Data de publicació: 05/03/2019