Escoltar

Arxiu

L'exposició «40 anys, quaranta poetes, XL artistes» arriba a Formentera

(40 Anys)

La mostra uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics. Es podrà visitar del 14 de gener al 2 de febrer de 2019 a la Sala Municipal d'Exposicions.

Inauguració
Dia: dilluns, 14 de gener de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: Sala Municipal d'Exposicions (Ajuntament Vell), plaça de la Constitució, Sant Francesc Xavier.

Tindrà lloc la inauguració de l'exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes. Hi intervindran la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana Maria Seguí; la consellera de Cultura, Participació i Esports, senyora Francesca Tur; la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular de Formentera, senyora Susana Labrador; i el comissari de l'exposició, Antoni Torres.

La mostra es podrà visitar del 14 de gener al 2 de febrer, a la Sala Municipal d'Exposicions de Formentera (plaça de la Constitució, Sant Francesc Xavier). 

L'exposició, comissariada per Antoni Torres Martorell, neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, ensenyament, recerca i cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, setze dels quals són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment gràcies a l’aportació d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.

Data de l'esdeveniment: 14/01/2019

Data de publicació: 11/01/2019